? ??????????????What a Day? ????? ?? ???Rating: 0.0 (0 Ratings)??4 Grabs Today. 1286 Total Grabs. ??????Pr
eview?? | ??Get the Code?? ?? ?????Backyard Summers? ????? ?? ???Rating: 4.5 (4 Ratings)??3 Grabs Today. 1746 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ????1?? ??????????? BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS ?

Monday, October 5, 2009

Corinto!

Denne helga har vært tidenes beste. Fest på fredag, avslapping på lørdag og stranda på søndag. Bedre blir det ikke:)

For ja, lørdag ble en skikkelig rolig dag, som vi hadde planlagt lenge. Sto opp i 11-tida, dro ut på La Rosita for å spise frokost, og ble sittende der et par tre timer og bare slappe helt av. Deiliiig! Etter det gikk vi rundt omkring i byen, innom et par butikker, hvor Jeanette fikk kjøpt seg sko, også dro vi innom en bruktbutikk som vi ble i ganske lenge, hvor vi fikk kjøpt både shorts og dongeriskjørt og alt som er. Jej!
Da vi var ferdige i den butikken, hadde det begynt å regne noe helt syyykt, så vi løp rett over gata og inn på Via Via, hvor vi satte oss ned og venta på det skulle slutte å regne. Det tok sin tid, men etterhvert ble det ferdig, og da dro vi rett hjem og slappa av, før vi dro ut og spiste middag og koste oss, også dro vi hjem igjen og slappa av enda mer. Bra dagen derpå!:)

I går, altså søndag, skulle vi ut til en by som heter Corinto, sammen med noen kreftsyke barn og familiene deres, og denne turen var da til inntekt for de. Det kosta 500 cordobas, dvs ca 150-170 kr ish. Bra tiltak, syns jeg, og utrolig koselig!
Denne dagen starta da altså med at vi dro ut fra Leon ca halv 8 om morgenen, på en gaanske trang buss til å være 50-60 mennesker, og til at bussturen varte litt over en times tid. Meen, som jeg pleier å si, vi er i Nicaragua, og da er halve greia å faktisk skjønne det at man ikke er i Norge, og at ting ikke er som i Norge. Eller noe annet sted, for den saks skyld.
Uansett, etter en trang busstur var vi framme på stranda, og det tok sånn omtrent ingen sekunder fra barna så havet til de var i det. Herregud, så herlig å se noe sånt. Mange av de hadde aldri sett havet før, det var derfor vi dro på en sånn tur, fordi de rett og slett ville se havet før de dør. Så det å se de bade og kose seg på den måten var rett og slett helt fantastisk. Høres kanskje klisje ut, men sånn var det faktisk:)
Nå skal det sies at vi også hadde det ganske fantastisk der ute. Vi bada omtrent hele første halvdel av dagen, og lekte med barna, bygde sandslott og gravde ned folk. Gøøy! Jeg vil egentlig helst være barn igjen. Det er så mye kulere enn å være voksen. Eller hva det nå er jeg er.
Etter lunsj dro vi en tur rundt omkring i byen, som egentlig var veldig liten og lite innholdsrik, men det var nå hyggelig. Jeg og Ingvild var de eneste norske som gadd å gå tilbake til stranda igjen istedenfor å ta sykkeltaxi, så vi gikk sammen med de lokale folka som jobba for den kreftorganisasjonen. De var kanskje noen av verdens koseligste mennesker, så det var egentlig bare gøy, i tillegg til at vi fikk praktisert spansken vår, så stort bedre kunne det egentlig ikke bli.

Etter en lang dag på stranda var vi en fin gjeng solbrente nordmenn, stort sett alle var røde stort sett overalt, og stort sett alle har klaga over det siden, og jeg har hvertfall ledd litt av oss også, for vi fortjener det på en måte litt, sånn som vi holder på. Men så er klaginga også helt på sin plass, og litt koselig når alle gjør det, så det funker:)
Det var hvertfall en helt utrolig fantastisk digg dag på stranda, med helt utrolige fantastiske barn, og alt som er, så sånne søndager, og sånne helger generelt, vil jeg ha flere av. Egentlig tror jeg det blir mange flere geniale helger utover denne her nede, så jeg overlever nok:)

Slenger med en liste som Vera lagde over hva hun kommmer til å savne når hun drar fra Leon. Gøy:)

ting jeg kommer til å savne fra livet i león:
- å dele mat med førtiseks medstudenter. ingenting blir kastet når rester er fritt vilt!
- troperegnet - en perfekt unnskyldning for å sitte på rommet og gjøre ingenting
- å sovne på bussen hjem fra las peñitas
- sonias sarkastiske "de nada" etter å ha åpnet døren
- preguntasss?
- gekkosqueaking
- øyenbrynene til kassadama på la union
- en halv vannmelon til lunsj
- gallo pinto
- bo i kollektiv med herlige mennesker
- kinobesøk med ullteppe fra british airways
- panditas
- hengekøyer under palmer
- plátano-chips
- de blå skranglebussene
- gatorade på resept
- brus i plastpose fra pulperías
- brownie fra la rosita
- å sitte sammen rundt et stearinlys og gjøre ingenting når strømmen går
- ris til alle måltider, uansett
- nicaraguaneres syke klistremerkefetisj
- én film, én seng og seks klamme, kosesyke mennesker
- mecedoras
- å overhøre diskusjoner om spansk grammatikk til alle døgnets tider
- overraskelsen hver gang man ser andre, ikke-kulturstudierske hvite mennesker
- middag for 30 kr
- hester i gatene (som av og til spiser fra søppelbøtter)
- de syke rompene til prøvedukkene
- den fantastiske følelsen når lufta fra vifta treffer deg
- muy muy cheap mojitos
- dørmannen på iguana (Roger!)<3

Bloggings!

2 comments:

tjine said...

solbrent over alt? :o:o

Runa said...

Nesten! Skal jeg faktisk si deg!