? ??????????????What a Day? ????? ?? ???Rating: 0.0 (0 Ratings)??4 Grabs Today. 1286 Total Grabs. ??????Pr
eview?? | ??Get the Code?? ?? ?????Backyard Summers? ????? ?? ???Rating: 4.5 (4 Ratings)??3 Grabs Today. 1746 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ????1?? ??????????? BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS ?

Saturday, March 28, 2009

Oppdatering ish

Åkej, nå er det en stund siden det ble oppdatert noe her.Derfor fant jeg ut at nå kan jeg gjøre det.
Siden sist har jeg levert inn pcen min til reparasjon og vært på byen...
PC-en min er ødelagt nemlig. Den der laderinnstikkerdingsen inni maskina er ødelagt, tydeligvis knekt, og jeg må betale selv for å få den reparert! Baaajs. Spesielt bajs siden jeg fikk den i begynnelsen av desember. Irriterende. Menmen. PC må man ha... Så da får jeg bare nøye meg med det.

Også var jeg, Christine, Trine og Lena på byen i går. Huff og huff:p Vi starta på Biblos, og endte opp på nach på Biblos med all mulig merkelig gratis drikke. Så forsåvidt var det en ganske morsom kveld:)


Ellers reiser jeg og Christine til Dublin på lørdag! Gleder meg! Da blir det Q-bar, shopping og masse gøy! På tide med noe sånt syns jeg, etter noen slitsomme uker med litt forskjellig. Så jej! Og etter Dublin blir det Trondheim noen dager på meg, og det gleder jeg meg også veldig til faktisk.Da skal jeg endelig få dratt nytte av førerkortet mitt og kjøre bil!:D Også skal jeg møte igjen blant annet Leon og noen til:) Det blir bra!


Og som om ikke dette her var nok, så er det i tillegg opplæring på TusenFryd i morgen! Blir gøy å se alle de gamle igjen, og snart er det tid for sesongstart! Det vet jeg at jeg og mange andre gleder seg til, så dette her blir bra:)

Så vil jeg at alle sammen skal kose seg, siden jeg og kommer til å gjøre det.

Jej!

Sunday, March 15, 2009

Hyttetur!

Nå er vi hjemme fra hytteturen vår. Har hatt det veldig hyggelig egentlig. Kom fram på fredagskveld, etter en laaaang kjøretur, som visstnok skulle ta 2,5 timer, som endte opp med 4 og en halv:p Vi kjørte fra Bøler klokka 5, henta Kim i sentrum, og var framme på hytta kvart på ti omtrent...Jaja:p Det var mest køen sin feil da, pluss at vi måtte vente på de andre, så det ble mase styr.

  Meen når vi kom fram, så hadde vi det kjempekoselig! Gøy å møte igjen alle som jeg ikke har sett på en god stund, og ha det koselig med dem. Masse moro og masse fyll. Uffameg... 

Og i går hadde vi det såå gøy ute i snøen! Det var flere meter med snø, så jeg og Christine hadde det ufattelig gøy med å hoppe fra taket og ned i snøen! :D Også grilla vi og hadde det fint, mens noen var i slalombakken. Jeg hadde litt lyst til det, men gadd ikke drasse med meg slalomski fra Trondheim for å få ordna det... Men det gjorde ingenting. For jeg tror ikke jeg har hatt det så gøy ute i snøen på utrolig lenge:)
Ogsåå ble det kveld igjen, og enda mere fyll. Jeg har ingen planer om å fortelle hvor mye, for det er litt skummelt... Men jeg la meg halv 5, og vekte Christine da jeg skulle inn på rommet vårt, også la jeg meg og sovna ganske fort.
Og i dag så har det vært rydding og vasking og oppvask, også kjørte vi hjem:) Hatt det kjempefint, er lettere redusert, men det var verdt det. Kjempekos opplevelse som jeg håper gjentas!:)

Jej!

Sunday, March 8, 2009

Ord delings feil!

Det der er en orddelingsfeil. Noe som kommer oftere og oftere fram rundt omkring fortida. Jeg må innrømme at jeg blir mektig frustrert over dette her. Jeg skjønner at det sikkert ikke er med vilje at folk begår disse orddelingsfeilene, men det er fryktelig frustrerende. Jeg vil derfor, som den norsknerden jeg er, forklare hvordan sammensatte ord faktisk skal være sammensatte.

Det er nemlig uhyre sjelden, kanskje til og med aldri, at sammensatte ord ikke skal være sammensatte. Det gjelder, etter hva jeg kommer på, egentlig bare på engelsk. På norsk er det noen få unntak hvor vi bruker bindestrek, -, istedenfor å bare sette sammen ordene, men dette er bare i noen tilfeller.

Alle vanlige sammensatte ord som f eks;
hjemmelekser
skolearbeid
arbeidsrom
hjemmekontor
fasttelefon
ananasringer
tunfiskbiter

osv, skal være sammensatte, uten bindestrek. De plassene det skal være bindestrek, er nesten bare når man setter sammen et egennavn med et annet ord. For eksempel:
TusenFryd-fest

Oslo-ordfører
Runa-regel
20-årsdag

Det siste var mest for å få med at dette gjelder også med tall. Men ja! Sånn skal det være! Så får jeg håpe at jeg hverfall hjelper noen, og minker orddelingsfeilene rundt omkring i både private og offentlige tilfeller en liten smule:)

Friday, March 6, 2009

Helg og flotte ting:)

Åkej, jeg er egentlig ganske fornøyd for tida. Det er litt teite ting, men mest bra ting. Det teite er at pcen min er føkka. Det liker jeg ikke. Dette her skjedde i forgårs (dagen før oppkjøring, da jeg hadde nok å tenke på, spesielt siden jeg ikke hadde sagt det til noen) så dette ble domt. Det som skjedde, var at laderen datt ut, også plutselig gikk det ikke å sette den inn igjen. Den ble sittende altfor løst liksom. Så jeg bare ja, dette her passa bra... nej. Så ringte jeg Kolbjørn, som måtte hjelpe meg med å forklare hva dette her handla om, også prøvde Christian å fikse den, men det var for vanskelig, så han ville ikke risikere å ødelegge den, og det skjønner jeg jo godt. Så jeg tenkte jaja, jeg får levere den inn i morgen da... Da har jeg enda mer å tenke på liksom. Jej. 
  Så i går ettermiddag ble Christine med meg og leverte den, og de bare ja, dette her er ikke sikkert at går på garantien da, og hvis det ikke gjør det, så kan det koste minst 2000 kr... Jeg bare åj. Det har ikke jeg råd til... Men siden jeg ikke hadde kvittering med meg, for den ble jo kjøpt av mamma og Kolbjørn i Trondheim, så måtte de finne ut hvem det var registrert på. Jeg førte opp alle mulige, uten å vite hvem det var, dvs meg, mamma, pappa og Kolbjørn, pluss telefonnumrene til alle oss. Men INGEN av de funka! Jeg ble driiitstressa og visste ikke hva jeg skulle gjøre, så jeg måtte bare dra hjem igjen, med pc og alt. Det var en unødvendig tur. Alt jeg lærte var at dette her kan bli dyrt. Så i dag ringte mamma og sa at hun hadde funnet kvitteringa da, så nå har hun sendt den til meg, så jeg kan ta den med til Elkjøp og finne ut om dette her funker. Og jeg syns jo det bør gå på garantien da, og det syns alle andre også. Så jeg tror jeg skal prøve å få med tante på å levere den inn, så hvis de sier at det ikke går på garantien, så kan hun hjelpe meg å kjefte litt på dem:p Jeg er altfor lite flink til å stå på krava mine har jeg funnet ut... Det bør jeg skjerpe meg på. 
Men, utenom denne lille, dog vesentlige, domme tingen i livet mitt er egentlig alt annet så bra som det kan bli på en stund. Jeg har penger, jeg skal snart på hyttetur, det er vår (!), TusenFryd åpner snart, jeg skal til Dublin om ikke så lenge, og ikke minst, jeg våkna opp i morges, og hadde fremdeles lappen!:D Dette her er det sykeste jeg har opplevd på lenge har jeg funnet ut. Jeg kan gå rundt og bare si at jeg har førerkort... Hvis noen spør meg, har du lappen?, så kan jeg si ja!:) Det er en ganske herlig følelse. 
Og som om ikke alt var bra nok med dette, så er det helg på toppen av det hele! Og i kveld skal jeg slappe av, kose meg og se på tv, og i morgen har jeg lyst til å dra til byen en tur, se om jeg har råd til bittelitt gøye ting, og ha det koselig:) 
Dette er bra. God vår, folkens! Den er på vei nemlig, under all snøen:) 
Jej!:D

PS: Har noen sett den der McDonald's-reklamen som har masse morsomme tegninger med sånne tekster under?; Du blir dumpa, du stryker på oppkjøring, datan får virus, du får virus, du rekker ikke bussen, osv? Også kommer det sånn: En god nyhet; masse tegninger som koster 10 kr hos McDonald's. Ikke at jeg egentlig er for McDonald's, men den likte jeg:) Koselig melodi, og en veldig fin greie med at det jaffal er noen gode nyheter rundt omkring. Og det beste er at jeg ikke strøyk på oppkjøring. Hihi:)

Thursday, March 5, 2009

Førerkort!:D

I dag, torsdag 5. mars, klokka 1345, gikk jeg og satte meg inn i bilen som jeg har kjørt i noen måneder hos Bryn og Brynseng trafikkskole, sammen med en sensor, og hadde førerprøve. Jeg var umenneskelig nervøs, og hadde sikkerhetskontroll med kontroll av lys, som gikk til h......, så jeg følte dette var en dårlig start. Jeg skalv i de ca 50 minuttene jeg satt i bilen og kjørte, og ble veldig uforberedt, siden dette skjer på et veldig lite fåtall av oppkjøringene, bedt om å rygge inn på en av parkeringsplassene. Dette tok meg sånn 5 minutter ekstra, fordi jeg var såå usikker, og prøvde å finne ut om jeg lå veldig skjevt, altfor rett, oppå gangfeltet, på skrått i parkeringsplassen eller om ett eller annet annet var helt feil, men til slutt turte jeg ikke mer, så jeg sa åkej, sånn. Da spurte sensor, ja, er du fornøyd nå? Jeg var selvfølgelig ikke fornøyd, ett eller annet måtte jo være feil, men jeg var liksom ikke i stand til å gjøre så mye mer, så jeg bare sa ja. Så sier han, ja, da skal du få resultatet av meg. Da vil jeg begynne med å si at du har i dag... (og her brukte han laaang tid, så jeg var heeelt sikker på at jeg hadde strøket) bestått førerprøven. Jeg fikk heelt sjokk, så jeg sa "nei! Har jeg?! Tusen takk!!!!" Og han bare, ja, du får takke deg selv, det er ditt arbeid. Så pekte han på litt forskjellige ting som jeg kunne gjort bedre, blant annet dette med sikkerhetskontrollen, men jeg klarte ikke å la være å smile, så jeg ble bare sittende og flire som kommentar:p Meen, det er de vant til når folk består kan jeg tenke meg, så det er null stress:) Han kunne ikke trekke tilbake beslutninga si uansett, så jeg tenkte bare "JEG HAR FØRERKORT!":D Og herregud, jeg må bare innrømme, det er lenge siden jeg har vært så lykkelig. Er sååå herlig!:D Etter jeg gikk ut av bilen hoppa jeg inn på trafikkstasjonen i Lillestrøm, ropte "jeg besto!" til læreren min, som sa "ja, jeg skjønte det" pga reaksjonen min, og gikk bort til kassa og sa "hei, jeg har tatt lappen jeg!" Så fikk jeg et midlertidig førerkort, som egentlig bare er en lapp som er ganske kjedelig, så jeg gleder meg til det andre kommer i posten. Så kjørte vi tilbake, jeg merka at jeg var fullstendig utkjørt, for kjøring og oppkjøring og stress og nerver tar skikkelig på! Gosj. Men, hvem bryr seg, jeg har lappen!:D
Etter over to år med mer eller mindre jevn kjøring har jeg endelig klart det! Haha!:D Nå er jeg fornøyd ass:) Nå er livet ganske så bra, laptopen min er føkka, men det driter jeg i:)
Jeg har lappen jeg har lappen jeg har lappen jeg har lappen jeg har lappen jeg har lappen jeg har lappeeeeen!:D:D:D:D